ALP Firmware is stating to roll out 5.5.8/8.7

dudeinnz

NZCTG
ModSec
VIP
Premium Plus
Lifetime Premium
Corgi Lovers
Advanced User
Joined
Oct 14, 2015
Messages
5,490
Reaction score
7,674
Location
Christchurch

dudeinnz

NZCTG
ModSec
VIP
Premium Plus
Lifetime Premium
Corgi Lovers
Advanced User
Joined
Oct 14, 2015
Messages
5,490
Reaction score
7,674
Location
Christchurch

BestRadarDetectors

Manufacturer
Premium Plus
Lifetime Premium
Advanced User
Manufacturer
Joined
Oct 17, 2011
Messages
12,692
Reaction score
32,107
Yup, checked, double checked. Its off.
You dont turn sensors on or off. If a previous sensor configuration was memoried with a sensor on the R2 port and a sensor is no longer connected it will send an error. If you dont have a R2 sensor run a reset defaults to memorize the current configuration.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk
 

Dragons

Breathing fire
Premium Plus
Advanced User
Joined
Nov 21, 2013
Messages
1,289
Reaction score
1,178
Location
Australia
You dont turn sensors on or off. If a previous sensor configuration was memoried with a sensor on the R2 port and a sensor is no longer connected it will send an error. If you dont have a R2 sensor run a reset defaults to memorize the current configuration.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk
I have reset mine now, more than once, R1/R2 are both turned off in my config, haven't been activated since 2014.
 

BestRadarDetectors

Manufacturer
Premium Plus
Lifetime Premium
Advanced User
Manufacturer
Joined
Oct 17, 2011
Messages
12,692
Reaction score
32,107
I have reset mine now, more than once, R1/R2 are both turned off in my config, haven't been activated since 2014.
Again you are misunderstanding the error. Pull a stats report and look at the actual and memorized configuration.

You cant turn off a sensor on the config page. All you can turn off is parking alerts on a port.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk
 

Dragons

Breathing fire
Premium Plus
Advanced User
Joined
Nov 21, 2013
Messages
1,289
Reaction score
1,178
Location
Australia
There is NOTHING connected to the port, there hasn't been in years.
 

BestRadarDetectors

Manufacturer
Premium Plus
Lifetime Premium
Advanced User
Manufacturer
Joined
Oct 17, 2011
Messages
12,692
Reaction score
32,107
There is NOTHING connected to the port, there hasn't been in years.
Pull a stats file and email it to me.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk
 

Dragons

Breathing fire
Premium Plus
Advanced User
Joined
Nov 21, 2013
Messages
1,289
Reaction score
1,178
Location
Australia
Can you PM me an email address...
My control set hasn't worked properly in a while but all still works fine via bluetooth, so will have to be a screen shot from stats via the app.

I'll send it a bit later tonight, I have to get the kid to gymnastics shortly.
 

winterbrew

Poliscan Hunter
Premium Plus
Lifetime Premium
Advanced User
Joined
Mar 5, 2012
Messages
2,372
Reaction score
3,087
Location
Perth, Western Australia
I’ve also noticed the ALP randomly losing GPS signal for a few seconds since updating. I’m in a urban area and my GPS module is mounted right on my front windshield so that’s not the issue. All was fine prior to the update as well.

I was getting occasional 'GPS antenna disconnected' warning with 5.4.6, but not sure if that is just my HW.1, R/G v1 and GPS antenna getting long in the tooth. Will give the new firmware a go.
 

thanks

for all the fish
VIP
Premium Plus
Lifetime Premium
Advanced User
Joined
Sep 16, 2016
Messages
7,332
Reaction score
10,169
Can you PM me an email address...
My control set hasn't worked properly in a while but all still works fine via bluetooth, so will have to be a screen shot from stats via the app.

I'll send it a bit later tonight, I have to get the kid to gymnastics shortly.
What version firmware does your control set have?
 

angrypenguin

SysOp
SysOp
Premium Plus
Lifetime Premium
Corgi Lovers
Advanced User
Joined
Aug 19, 2017
Messages
3,296
Reaction score
3,592
So...guidance is to hold off or what?
 

Jdem

PSL +5
Intermediate User
Joined
Jan 8, 2017
Messages
425
Reaction score
808
Location
Vancouver, British Columbia
I installed this update yesterday, and I always restore defaults + memorize sensors, then create a new config file on the website just to be safe / prevent any possible bugs.

Zero issues with this update on my end. (I'm using HiFi, no bluetooth or anything).
 

LI2624

PSL +5
Intermediate User
Joined
Oct 11, 2014
Messages
522
Reaction score
506
Just installed and no issues whatsoever, did not have to reset
 

Holla

Premium Plus
Lifetime Premium
Advanced User
Joined
Dec 17, 2011
Messages
4,319
Reaction score
3,451
Location
ALASKA
I installed this update yesterday, and I always restore defaults + memorize sensors, then create a new config file on the website just to be safe / prevent any possible bugs.

Zero issues with this update on my end. (I'm using HiFi, no bluetooth or anything).

BINGO--the best way to do it! I do the same thing every update
 

Saussie

PSL +5
Intermediate User
Joined
May 8, 2018
Messages
1,061
Reaction score
695
Location
The middle of nowhere
Think I got this one. Can't comment. Driven 1000km since it dropped and haven't been shot once. (shrugs)
Guess that's a good thing tho.
 

Dragons

Breathing fire
Premium Plus
Advanced User
Joined
Nov 21, 2013
Messages
1,289
Reaction score
1,178
Location
Australia
Think I got this one. Can't comment. Driven 1000km since it dropped and haven't been shot once. (shrugs)
If you want to be tested say so, I don't live that far from you.
 

Discord Server

Latest threads

Forum statistics

Threads
92,056
Messages
1,402,921
Members
23,367
Latest member
karamany
Top