Escort Redline 360c Firmware V1.7 being released today

d1rtd1ver

Learning to Drive
General User
Joined
Mar 26, 2021
Messages
2
Reaction score
9
So I have been on v1.7 for a couple of weeks and yesterday my Redline was very unhappy. It was a bit warm after driving for about 8 hours and so we went to power it off. The unit sat at "Powering Down" for about half an hour until we just unplugged it to get it to turn off. Anyone seen that happen? It hadn't done that prior to the update.
 

westwind77

Premium Plus
Lifetime Premium
Advanced User
Joined
Dec 7, 2016
Messages
3,536
Reaction score
8,031
So I have been on v1.7 for a couple of weeks and yesterday my Redline was very unhappy. It was a bit warm after driving for about 8 hours and so we went to power it off. The unit sat at "Powering Down" for about half an hour until we just unplugged it to get it to turn off. Anyone seen that happen? It hadn't done that prior to the update.
Yes, my RL has hung on the 'powering down' a few times as well manually shutting it off. I've had that happen with my M360 as well too. It seems to be a special Escort 'feature'. If it does not turn off after a few just pull the power, no harm.
 

BMBSALES

Learning to Drive
General User
Joined
Jan 20, 2021
Messages
31
Reaction score
38
this is more of an escort live issue...but does anyone else experience a live notification on the detector, and then it will freeze on the detector screen, although the rd will keep detecting like normal?
 

Rags

Tumbleweed
Advanced User
Joined
Oct 26, 2011
Messages
2,356
Reaction score
2,618
this is more of an escort live issue...but does anyone else experience a live notification on the detector, and then it will freeze on the detector screen, although the rd will keep detecting like normal?
Yep. But that is the least of the problems with Escort Live.
 

CPR

Learning to Drive
General User
Joined
Feb 17, 2019
Messages
13
Reaction score
23
Location
North Carolina
Maybe I'm missing it on the app, but would love the ability to change the mode in EL on my phone. My installer refused to install my RL360c on the left side of the mirror and it's a PITA to reach across to change modes on the detector. :p
 

Rags

Tumbleweed
Advanced User
Joined
Oct 26, 2011
Messages
2,356
Reaction score
2,618
Maybe I'm missing it on the app, but would love the ability to change the mode in EL on my phone. My installer refused to install my RL360c on the left side of the mirror and it's a PITA to reach across to change modes on the detector. :p
You can change the mode. Just go to the settings menu, then detector settings.
 

CPR

Learning to Drive
General User
Joined
Feb 17, 2019
Messages
13
Reaction score
23
Location
North Carolina
Thanks. I was hoping to have something on the actual display though.
 

mtime

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Jul 20, 2020
Messages
91
Reaction score
157
Thanks. I was hoping to have something on the actual display though.
Go to the EL app, Inside the Radar settings will be settings for mode and the display
 

KingVictor501

Learning to Drive
General User
Joined
Sep 18, 2020
Messages
24
Reaction score
28
this is more of an escort live issue...but does anyone else experience a live notification on the detector, and then it will freeze on the detector screen, although the rd will keep detecting like normal?
Mine did that as well with POP activated. I turned POP off and haven't had any issues. I don't think it matters anyway..
 

Rags

Tumbleweed
Advanced User
Joined
Oct 26, 2011
Messages
2,356
Reaction score
2,618
Mine did that as well with POP activated. I turned POP off and haven't had any issues. I don't think it matters anyway..
I've never had pop enabled and I got the same problem.
 

Revglent

The Rollin Reverend
Premium Plus
Lifetime Premium
Beginner User
Joined
Aug 10, 2016
Messages
134
Reaction score
171
Location
Colorado Springs
As @Rags is a aware I'm on my way 4th Escort and I've never had that happen to me....I guess I'm just lucky.
 

Rags

Tumbleweed
Advanced User
Joined
Oct 26, 2011
Messages
2,356
Reaction score
2,618
As @Rags is a aware I'm on my way 4th Escort and I've never had that happen to me....I guess I'm just lucky.
The last time it happened to me I was sitting in my car eating some lunch, kept getting Ka alerts intermittently and when the alert would go away, I would get a live alert for Ka. Then the alert stuck on the screen. It was really weird.
 

Borntoride2020

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Oct 13, 2020
Messages
248
Reaction score
583
One thing that I've definitely noticed with 1.7..is the arrows are definitely "wonky".....

I had 2 detections lately that the arrows stayed on the side all the way down the street when it was behind me. And this street was approx 1.5 miles! It would not go to the rear.

They definitely need some work
@JSherbondy
 

rdrlsr385

Learning to Fly
Premium Plus
Lifetime Premium
Beginner User
Joined
Jun 27, 2019
Messages
60
Reaction score
138
One thing that I've definitely noticed with 1.7..is the arrows are definitely "wonky".....

I had 2 detections lately that the arrows stayed on the side all the way down the street when it was behind me. And this street was approx 1.5 miles! It would not go to the rear.

They definitely need some work
@JSherbondy
I've had major issues since the upgrade to 1.7 as well. It wouldn't show any front alerts at all, every hit was showing up as rear only. I did a 300 mile round trip from NYC to DE on the the NJ turnpike and came across numerous encounters. I got alerts that showed up as rear alerts when they were obviously front hits. The unit ramped up I saw and passed the trooper and it ramped down all with just a rear alert. Also the MRCD/MRCT alerts stopped working entirely. I live in NYC with hundreds of speed cameras and I got nothing. I sent it back to Escort for repair. It's coming back tomorrow. We'll see if they fixed it.
 

jestric

Go Gators!
Premium Plus
Intermediate User
Joined
Sep 4, 2020
Messages
2,534
Reaction score
9,655
Location
Florida
Sorry to hear that a number of users are experiencing problems with the arrows on their RL360C. I haven’t noticed this behavior with mine which makes it even more puzzling since it’s not uniformly causing this issue. 🤔
 

searay

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Aug 8, 2013
Messages
179
Reaction score
437
I've had major issues since the upgrade to 1.7 as well. It wouldn't show any front alerts at all, every hit was showing up as rear only. I did a 300 mile round trip from NYC to DE on the the NJ turnpike and came across numerous encounters. I got alerts that showed up as rear alerts when they were obviously front hits. The unit ramped up I saw and passed the trooper and it ramped down all with just a rear alert. Also the MRCD/MRCT alerts stopped working entirely. I live in NYC with hundreds of speed cameras and I got nothing. I sent it back to Escort for repair. It's coming back tomorrow. We'll see if they fixed it.
That happened to me as well - every alert would be the rear arrow, even if the threat was know and ahead of me. I was told the front horn went bad. Can't believe a relatively new detector would have a bad horn within the first 8-9 months but I have it back and it's been flawless since.
 

rdrlsr385

Learning to Fly
Premium Plus
Lifetime Premium
Beginner User
Joined
Jun 27, 2019
Messages
60
Reaction score
138
That happened to me as well - every alert would be the rear arrow, even if the threat was know and ahead of me. I was told the front horn went bad. Can't believe a relatively new detector would have a bad horn within the first 8-9 months but I have it back and it's been flawless since.
That's good to know. Hopefully they've fixed mine as well. We'll see in a day.
 

searay

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Aug 8, 2013
Messages
179
Reaction score
437
That's good to know. Hopefully they've fixed mine as well. We'll see in a day.
As difficult as Escort can be to get a hold of and as silent as they may be on these forums, they have always taken care of me and backed their products 100% and I've had Escort products for over 20 years. Yours will be like new once you get it back.
 

Discord Server

Latest threads

Latest posts

Forum statistics

Threads
94,721
Messages
1,442,404
Members
24,257
Latest member
Cajuncwby30
Top