R3 not lighting up

ZeeBabar

Learning to Drive
General User
Joined
Dec 16, 2013
Messages
28
Reaction score
10
Sorry if this has been covered before. My R3 display light is off. It still gives audio signals letting me know K band or Ka band, etc., but the light is off so I don’t get any visual warning or GPS at all.

Is there a way to get the light back on?
 

Brainstorm69

TXCTG - 2016 MOTY
Advanced User
Lifetime Premium Member
Joined
May 23, 2015
Messages
11,355
Reaction score
27,739
Location
Lone Star State
First thing to do would be to check and make sure you didn't accidentally turn the display off. To do that, press and hold the "Mute/Dim" button on the front of the detector while it is powered on.
 
Last edited:

Ropchips

PSL +5
Intermediate User
Joined
Aug 31, 2018
Messages
434
Reaction score
443
Location
San Antonio, Texas
Yep. This . You also can use the Mute button if you've installed the hardwire kit.
Once you've entered the change display settings you can cycle through Auto, Bright, Dim, Dimmer, Dark and Off with each press of the Mute/Dim button.

Sent from my
 
Last edited:

ZeeBabar

Learning to Drive
General User
Joined
Dec 16, 2013
Messages
28
Reaction score
10
Thanks, will try tomorro.
 

ZeeBabar

Learning to Drive
General User
Joined
Dec 16, 2013
Messages
28
Reaction score
10
It did not work. When I press the mute button, and hold it, I hear the dim, bright, stuff but the detector has no lights. I get the sound warning, and I have been driving with that guiding me, but the lights and K, ka, etc., don’t come on.

I guess my only choice is to use it as it is (it picks up radar quite well) or buy something else. Can’t afford a new one.
 

Ropchips

PSL +5
Intermediate User
Joined
Aug 31, 2018
Messages
434
Reaction score
443
Location
San Antonio, Texas
It did not work. When I press the mute button, and hold it, I hear the dim, bright, stuff but the detector has no lights. I get the sound warning, and I have been driving with that guiding me, but the lights and K, ka, etc., don’t come on.

I guess my only choice is to use it as it is (it picks up radar quite well) or buy something else. Can’t afford a new one.
Contact Uniden support. They just might take care of the issue free of charge. My experience with them was pleasant.

I always run with display off and rely on the alert led on the hardwire kit for the visual.
Post automatically merged:

 
Last edited:

Brainstorm69

TXCTG - 2016 MOTY
Advanced User
Lifetime Premium Member
Joined
May 23, 2015
Messages
11,355
Reaction score
27,739
Location
Lone Star State
It did not work. When I press the mute button, and hold it, I hear the dim, bright, stuff but the detector has no lights. I get the sound warning, and I have been driving with that guiding me, but the lights and K, ka, etc., don’t come on.

I guess my only choice is to use it as it is (it picks up radar quite well) or buy something else. Can’t afford a new one.
First, is it still within warranty? If so, contact Uniden to get it repaired. Second, if it's out of warranty, I believe you can send it in and Uniden will fix the problem for $89 or so. Either way, I'd contact Uniden unless you're happy using it as is. I know I wouldn't be.
 

Discord Server

Latest threads

Latest posts

Forum statistics

Threads
89,907
Messages
1,367,397
Members
22,612
Latest member
FireballRoberts21
Top