Going to take the jump

Trinity

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Sep 10, 2019
Messages
117
Reaction score
142
Weather has gotten cold in Chicago and the 360 falses on X band on startup till it warms up.
 

Brainstorm69

TXCTG - 2016 MOTY
Advanced User
Lifetime Premium Member
Joined
May 23, 2015
Messages
9,934
Reaction score
21,828
Location
Lone Star State

Trinity

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Sep 10, 2019
Messages
117
Reaction score
142
Another issue.

So let's see. I really like my detector. No major issues, but it's always something little.

No lock ups or sleeping, but minor issues keep happening to it.

Now my detector won't pick up the speed limit on the street I'm on. It doesn't matter what street as it stays on -- on the detector.

I already unpaired my phone from the detector And re paired. Even uninstalled the escort live app. My escort live sub Is valid for two more years.

Sigh I'm trying my best to not having to send in my detector, but it's looking like I have to. Great detector, but it's falling apart hardware wise.

20191222_202151.jpg
 

sdrawkcaB

Defender of Light 📶
Advanced User
Lifetime Premium Member
Joined
Mar 6, 2018
Messages
5,079
Reaction score
9,921
Location
Here
Another issue.

So let's see. I really like my detector. No major issues, but it's always something little.

No lock ups or sleeping, but minor issues keep happening to it.

Now my detector won't pick up the speed limit on the street I'm on. It doesn't matter what street as it stays on -- on the detector.

I already unpaired my phone from the detector And re paired. Even uninstalled the escort live app. My escort live sub Is valid for two more years.

Sigh I'm trying my best to not having to send in my detector, but it's looking like I have to. Great detector, but it's falling apart hardware wise.

View attachment 136883
This could be an upstream API issue. I think it was over a year ago, last fall, that people had some issues, and it ended up being a problem with Escort's internet connected server.
 

Trinity

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Sep 10, 2019
Messages
117
Reaction score
142
This could be an upstream API issue. I think it was over a year ago, last fall, that people had some issues, and it ended up being a problem with Escort's internet connected server.
Hopefully, it's been like this for about 2 weeks now . It worked fine before. If I'm not mistaken the escort live app shows -- also on my phone screen, but my actual current driving speed shows on both the 360 and my phone. Just the posted speed limit is missing on every street.
I'll have to take a look at escort forum to see if anyone else having this issue.
 

Brainstorm69

TXCTG - 2016 MOTY
Advanced User
Lifetime Premium Member
Joined
May 23, 2015
Messages
9,934
Reaction score
21,828
Location
Lone Star State
Hopefully, it's been like this for about 2 weeks now . It worked fine before. If I'm not mistaken the escort live app shows -- also on my phone screen, but my actual current driving speed shows on both the 360 and my phone. Just the posted speed limit is missing on every street.
I'll have to take a look at escort forum to see if anyone else having this issue.
I don't think Escort expects it to work on every street, just major ones.
 

GTO_04

Advanced User
Premium Member
Joined
May 22, 2011
Messages
4,650
Reaction score
5,539
Just an update. Detector is still doing good on 1.4 and I'm thinking about upgrading to the MRCD firmware once its out and gets some feedback from other users.


Only negative i can say is my detector has developed a hardware issue where a transitor inside has broken so the alert light on my smart cord is always lit which is annoying for night driving. It's a $40 fix but I'm not sending my device to escort for this little issue. I'll throw some tape over the red light and keep using the unit.
The Smart Cord is still under warranty so should be a "free" fix. I would get a spare Smart Cord if you decide to keep it. Always have a backup!

GTO_04
 

beo111

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Nov 25, 2019
Messages
50
Reaction score
51
Another issue.

So let's see. I really like my detector. No major issues, but it's always something little.

No lock ups or sleeping, but minor issues keep happening to it.

Now my detector won't pick up the speed limit on the street I'm on. It doesn't matter what street as it stays on -- on the detector.

I already unpaired my phone from the detector And re paired. Even uninstalled the escort live app. My escort live sub Is valid for two more years.

Sigh I'm trying my best to not having to send in my detector, but it's looking like I have to. Great detector, but it's falling apart hardware wise.

View attachment 136883
What's weird is that I was running Escort Live yesterday and I couldn't get the speed either on my Max 360c. I re-started the app and the detector and still nothing all day yesterday. I haven't been in the car today so I don't know if it's working but I guess I'll find out shortly!
 

Trinity

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Sep 10, 2019
Messages
117
Reaction score
142
Oh, maybe I'm not the only. Also, I went on the highway and now I'm getting over speed alerts which I never got before and it's set to off.
 

bkrell

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Jun 18, 2013
Messages
85
Reaction score
101
Location
Shreveport, LA
Hopefully, it's been like this for about 2 weeks now . It worked fine before. If I'm not mistaken the escort live app shows -- also on my phone screen, but my actual current driving speed shows on both the 360 and my phone. Just the posted speed limit is missing on every street.
I'll have to take a look at escort forum to see if anyone else having this issue.
Make sure you are logged in w/ the log in you registered with. That happened to me. Just log out and logged back in and everything back to normal.
 

beo111

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Nov 25, 2019
Messages
50
Reaction score
51
I tried again today and I still can't get the speed limit to work. After getting back I read bkrell's post and will log out and log back in when I go out. Hopefully that will work.
 

Attachments

Trinity

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Sep 10, 2019
Messages
117
Reaction score
142
I tried again today and I still can't get the speed limit to work. After getting back I read bkrell's post and will log out and log back in when I go out. Hopefully that will work.
Yep same thing. My phone also shows "--" I'm logged in on my one and only escort account that used to work no issues.
 

bkrell

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Jun 18, 2013
Messages
85
Reaction score
101
Location
Shreveport, LA
Yeah, looking on the Escort forums, this seems to be an ongoing issue.
 

Trinity

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Sep 10, 2019
Messages
117
Reaction score
142
I was driving today and seen this. I'm guessing it works now for everyone again that was having issues
20191231_142521.jpg


Only issue is I was getting off the highway and the speed limit was incorrect, but changed once I brought escort live to the main window. I'll check again today, but I think it works again.
 

bkrell

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Jun 18, 2013
Messages
85
Reaction score
101
Location
Shreveport, LA
Yes. Got in the car for an 11 hour drive home from visiting relatives and it was working perfectly. It was nice to have the audible alert on unfamiliar roads. In the past, on other detectors I've turned off such alerts for daily driving. But running Waze, with iRadar running on my phone mounted to the dash (I have a DP360), I felt pretty aware of my surroundings, lol.
 

Trinity

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Sep 10, 2019
Messages
117
Reaction score
142
Yes. Got in the car for an 11 hour drive home from visiting relatives and it was working perfectly. It was nice to have the audible alert on unfamiliar roads. In the past, on other detectors I've turned off such alerts for daily driving. But running Waze, with iRadar running on my phone mounted to the dash (I have a DP360), I felt pretty aware of my surroundings, lol.
Yep. Glad to hear its working for you also again.

†*******†**

Onto the original topic subject.

Just sucks for me I thought my detector was having another issue I would have to send it to escort for repairs. I already have the smart cord alert light issue so this would've been two issues I couldn't deal with. So before calling to send it out I updated it from 1.4 to 1.8 because I know I would've got it back updated to the latest firmware from escort.

1.4 was better and quiet, but 1.8 is okay. I could run 1.4 on highway and have a quiet ride in the city. With 1.8 I have to run it in Auto to get the same quietness in the city. Otherwise I dont have any major issues to report and still happy with my purchase of the 360.

I've been running it on 1.8 for awhile now actually and it still alerts to real threats like a champion for my driving routes.
 

Discord Server

Latest threads

Forum statistics

Threads
82,010
Messages
1,244,793
Members
20,761
Latest member
iLikeCoolTech
Top