Uniden R7 Issues... Please no BS Just Issues Only Please! (1 Viewer)

Vancity23

(Prev. LexusISF)
Advanced User
Premium Member
Joined
Jun 11, 2017
Messages
3,188
Reaction score
3,535
Awards
0
Location
Vancouver, B.C.
Rating - 0%
0   0   0
So far I am enjoying mine very much. Not finding laggy arrows at all, it is just fine, quite responsive. Vortex mentioned he is testing a beta FW update so based on history with my R3 Uniden is listening and probably some of the early minor issues will be addressed soon.

One question for other users, the double K announcement is inconsistent for me, not always same freq, anyone else experience this?
 
Last edited:

benzr

Been there done that !! Original V1 user !!
Advanced User
Joined
Apr 23, 2012
Messages
4,760
Reaction score
5,348
Awards
0
Location
FLA
Rating - 100%
1   0   0

mattguy10

Premium Member
Intermediate User
Premium Member
Joined
Oct 5, 2017
Messages
735
Reaction score
1,053
Awards
0
Rating - 0%
0   0   0
I just realized, my replacement R7 has not repeated this yet since I got it. Guess thats a win for the replacement.
I believe it only happens in certain situations. I’m sure it’ll happen eventually as it seems to be software related.
 

fishing66

PSL +15
Advanced User
Joined
Sep 1, 2012
Messages
3,152
Reaction score
4,788
Awards
0
Rating - 100%
1   0   0
I just realized, my replacement R7 has not repeated this yet since I got it. Guess thats a win for the replacement.
It seems that a user needs some time to get used to what the R7 is "saying". This thing is so dang sensitive, front and rear, that what we were used to in prior detectors no longer applies. There is a K band speed trailer on my commute to work that the R7 picks up at stupid range even with curves, hills, foliage etc. After passing it, the arrow points rear and continues to hold the signal for stupid distance despite a considerable elevation change, more curves and more foliage. LEOs in my town use 33.8 MPH guns and I'm getting 33.8 hits with no other cars in sight.....they can't be Cobra falses and are likely local LEOS driving on side streets that can't be seen. Instead of bellyaching about alerts from the R7, I'm takinga pragmatic approach that complaining about its range and sensitivity is like complaining that your wife/girlfriend has boobs that are too big. Ya just can't complain about that :beer::worthless::giggity::hatsoff::laugh::supaburn::thumbsup::woop::iia:
 

Ram3

Learning to Fly
Beginner User
Joined
Jul 20, 2017
Messages
86
Reaction score
124
Awards
0
Rating - 0%
0   0   0
It seems that a user needs some time to get used to what the R7 is "saying". This thing is so dang sensitive, front and rear, that what we were used to in prior detectors no longer applies. There is a K band speed trailer on my commute to work that the R7 picks up at stupid range even with curves, hills, foliage etc. After passing it, the arrow points rear and continues to hold the signal for stupid distance despite a considerable elevation change, more curves and more foliage. LEOs in my town use 33.8 MPH guns and I'm getting 33.8 hits with no other cars in sight.....they can't be Cobra falses and are likely local LEOS driving on side streets that can't be seen. Instead of bellyaching about alerts from the R7, I'm takinga pragmatic approach that complaining about its range and sensitivity is like complaining that your wife/girlfriend has boobs that are too big. Ya just can't complain about that :beer::worthless::giggity::hatsoff::laugh::supaburn::thumbsup::woop::iia:

33.8= Satelite dish alerts i get this all the time driving around town, even with R1 and Max360c
 

crabu2

PSL +5
Intermediate User
Joined
Aug 11, 2017
Messages
891
Reaction score
742
Awards
0
Rating - 0%
0   0   0
I haven't had a double directional voice yet.. my only problem is the mount.

The dang mount won't clip onto the detector.. the tab doesn't seem to be broken.. I'm going to see if the single suction mount clips or not. If it clips in, I'm going to ask for a replacement of my double cup mount.

Update.. I tried it.. The single cup mount clips in just fine. It's the double cup mount that doesn't seem to work on my R7. I think the metal blade is just a hair to thick or maybe the hole's not cut out in the proper place. No idea. In the past, I thought it was the R7 because I thought I got it clipped in by holding the R7 upside down nd tapping on it.. but I guess I was wrong.. The only reason I found out it still wasn't clipped in was because I went to take the R7 off the windshield and it slide right off the mount, without me touching the release button.
 
Last edited:

mattguy10

Premium Member
Intermediate User
Premium Member
Joined
Oct 5, 2017
Messages
735
Reaction score
1,053
Awards
0
Rating - 0%
0   0   0
Yes as Benzr stated...K K
Yeah the worst instance of this happening for me I posted awhile back. Got a BSM false from a CRV followed immediately by a Ka hit and the R7 said “front” four times.

 
Last edited:

crabu2

PSL +5
Intermediate User
Joined
Aug 11, 2017
Messages
891
Reaction score
742
Awards
0
Rating - 0%
0   0   0
Yeah the worst instance of this happening for me I posted awhile back. Got a BSM false from a CRV followed immediately by a Ka hit and the R7 said “front” four times.

Did you manage to spot all 4 Ka sources? ;-)
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 0)

Unregistered User Ad


ATTENTION: Want ads to disappear? Register for an account here - it's free and NO ADS ARE DISPLAYED TO REGISTERED MEMBERS! Thanks!

Donation drives

RDF Server & License Fees (MAY 2019) (ACTIVE)

This donation drive covers the server and licensing fees for RDF for the month of May 2019...
Goal
$147.00
Earned
$165.00
This donation drive ends in

Latest threads

Latest posts

Social Group Activity

Forum statistics

Threads
81,723
Messages
1,222,663
Members
18,886
Latest member
HairyHarry
Top