ALP Test w/ DETC on a Mercedes E63

Discussion in 'Countermeasure Testing & Related Videos' started by Gotic, Jun 6, 2018.

  1. Gotic

    Gotic Premium Member Beginner User Premium Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    157
    Country:
    Canada
    Joined:
    Apr 10, 2018
    Location:
    Canada
    I am trying to find out how to put my ALP to DLI + Warm up since my ALP is integrated with RC-M. I can't find any info.

    ÉDIT: Just to know, what does DLI + Warmup do? What’s the difference from my setting compared to DLI + Warmup?
     
    Last edited: Jun 8, 2018
  2. Gotic

    Gotic Premium Member Beginner User Premium Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    157
    Country:
    Canada
    Joined:
    Apr 10, 2018
    Location:
    Canada
    8DDCD641-6CB1-4DAF-85BE-70533412DDA4.
    I found this, I hope it works since it is not really a firmware upgrade and I have latest version already.
     
  3. BaileyAB

    BaileyAB Whats PSL? Autobahn bro, A.U.T.O.B.A.H.N.!!!!! Advanced User Premium Member

    Messages:
    1,060
    Likes Received:
    1,772
    Country:
    Canada
    Joined:
    May 31, 2014
    Location:
    Alberta, Canada
    DLI & WARM UP will leave your ALP in JAMMING MODE in shooter stops shooting. Once he hits you again, ALP will jam again.
    Without this setting turned on, ALP will go into parking more 2-3 seconds I believe after the last laser pulse seen and will stay in parking for a good 60 seconds.
     
    Eloi likes this.
  4. BaileyAB

    BaileyAB Whats PSL? Autobahn bro, A.U.T.O.B.A.H.N.!!!!! Advanced User Premium Member

    Messages:
    1,060
    Likes Received:
    1,772
    Country:
    Canada
    Joined:
    May 31, 2014
    Location:
    Alberta, Canada
    Untitled.
     
    Gotic likes this.
  5. Gotic

    Gotic Premium Member Beginner User Premium Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    157
    Country:
    Canada
    Joined:
    Apr 10, 2018
    Location:
    Canada
    This is the new placement! It looks good but not tested yet.

    B412BDAC-EC4A-4459-9540-9C54CAAE4B8E. 4D1927A2-1243-4941-BED3-98236E0BA017.
     
  6. System

    System Always Learning Advanced User Premium Member

    Messages:
    4,028
    Likes Received:
    4,237
    Country:
    Canada
    Joined:
    Jun 12, 2016
    Location:
    Alberta
    That should be JFG. I have my TX head under the plate, similar install and just tested bulletproof
     
  7. Gotic

    Gotic Premium Member Beginner User Premium Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    157
    Country:
    Canada
    Joined:
    Apr 10, 2018
    Location:
    Canada
    Should I put GPS receiver present to ON? Or does RC-M control that part? (I have a GPS for the ALP and a GPS for the RC-M)
    Should I put LID SPEED limit to 30km/h (18mph)? Or does RC-M controls that?

    I am kinda nervous changing the config and messing up the RC-M.



     
  8. BaileyAB

    BaileyAB Whats PSL? Autobahn bro, A.U.T.O.B.A.H.N.!!!!! Advanced User Premium Member

    Messages:
    1,060
    Likes Received:
    1,772
    Country:
    Canada
    Joined:
    May 31, 2014
    Location:
    Alberta, Canada
    If you dont turn on GPS for ALP, TX sensor will not work.
    Dont need to change LID SPEED.
     
  9. BaileyAB

    BaileyAB Whats PSL? Autobahn bro, A.U.T.O.B.A.H.N.!!!!! Advanced User Premium Member

    Messages:
    1,060
    Likes Received:
    1,772
    Country:
    Canada
    Joined:
    May 31, 2014
    Location:
    Alberta, Canada
    New rear placement should work. If you are getting PTs: two possible reasons, 1st : shinny chrome giving reflection to RX sensor.
    2nd: no gps in config so no TX firing
     
  10. Gotic

    Gotic Premium Member Beginner User Premium Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    157
    Country:
    Canada
    Joined:
    Apr 10, 2018
    Location:
    Canada
    Isnt better to have LID speed at 30 so it jams only if i am over 30kpm?
     
  11. BaileyAB

    BaileyAB Whats PSL? Autobahn bro, A.U.T.O.B.A.H.N.!!!!! Advanced User Premium Member

    Messages:
    1,060
    Likes Received:
    1,772
    Country:
    Canada
    Joined:
    May 31, 2014
    Location:
    Alberta, Canada
    With TX sensor in the system it will do it anyway.
     
  12. Gotic

    Gotic Premium Member Beginner User Premium Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    157
    Country:
    Canada
    Joined:
    Apr 10, 2018
    Location:
    Canada
    One last thing to confirm before I do this. The Radenso RC-M says specifically to leave everything in default except two things.
    Are you sure that setting DLI + Warmup will not mess up with RC-M system?
     
  13. System

    System Always Learning Advanced User Premium Member

    Messages:
    4,028
    Likes Received:
    4,237
    Country:
    Canada
    Joined:
    Jun 12, 2016
    Location:
    Alberta
    They're handled in separate CPU's. Radenso likely says to leave things as default so it doesn't give the general consumer issues. Nothing in your ALP config file will effect the RC-M
     
    Eloi likes this.
  14. Gotic

    Gotic Premium Member Beginner User Premium Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    157
    Country:
    Canada
    Joined:
    Apr 10, 2018
    Location:
    Canada
    Perfect. Thanks!

    I just got shot by a LEO from about 500ft. I was doing 110kmh in a zone of 90. I got saved! Sadly my dash cam was not plugged properly and couldn’t get the video.
     
    Eloi and System like this.
  15. Gotic

    Gotic Premium Member Beginner User Premium Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    157
    Country:
    Canada
    Joined:
    Apr 10, 2018
    Location:
    Canada
    I put the configs today and it worked !
    Thank you!

    Today me and @Eloi did more testing. First we tested his car, it was JTG all 99% of the time with 3 RX in front.
    There is two times, @Eloi was shooting and he had like a snap second where he could get a speed. Not sure how but that was two times only out of like 20 times.

    Any suggestion?
    Feel free to post in Advance for him

    Another bug, is that sometimes the ALP doesn’t alert you (sound) but it still jams. Any idea why it does that?

    We also tested my car, mostly back for the new head placement. Sometimes it was JTG sometimes it could get a full reading. I think the reflective panel is playing a big part on this. We covered the reflective part with black tape and it was jamming every time. When I took it out, it was not jamming, even sometimes not alerting.
     
    TeamQuack, Eloi and Andrew21 like this.
  16. TeamQuack

    TeamQuack s\/\/er\/e Advanced User Premium Member

    Messages:
    910
    Likes Received:
    613
    Country:
    United States
    Joined:
    May 8, 2014
    Location:
    NYC
    well your chrome license plate frame doesn’t help either, swap it off for a black one. then buy some plastidip for cars and put a few light coatings over the chrome panel and it will look nice and clean for a while. it will not harm your car either just eventually peel off and you can put more layers. time to smoke it out!


    try with a diff plate frame first, that thing is reflective as hell!
     
    Gotic likes this.