Must beg for help---R3 display for multi alerts

JRW

Premium Member
Premium Member
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Mar 21, 2018
264
0
64
Southern NJ
#1
I CANNOT figure out how to get the multi alert box on the left sidr of the display to function.I have tried.............

I'm running ADV, which shows on the right side. Then the center is pulse. And left side is MPH.

I'm sure it's simple, bit----maybe I am as well!

Can someone most kindly give me the steps to enable multi alerts? I do have All Alerts set to ON.

Thanks in advance!
 

Jag42

TXCTG RD tester / US Exclusive TMG dealer.
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
MFG/Vendor
Newly Registered
Jun 13, 2011
8,252
5
#2
It will only show up when more than one signal is present.
 

JRW

Premium Member
Premium Member
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Mar 21, 2018
264
0
64
Southern NJ
#3
Yes, of course! I've actually had occasion to sit in local LEO parking lot, with 4 guns on Ka..........
 

ballz50401

Flying to learn
Premium Member
Intermediate User
General User
Newly Registered
Oct 17, 2016
341
0
IA
#4

JustinP

PSL +PSL
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Mar 18, 2016
2,515
2
#5
Yeap, enable all threat display in the menu. See around 11:50 here:

 

JRW

Premium Member
Premium Member
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Mar 21, 2018
264
0
64
Southern NJ
#6
Thanks all-- I've had All Threat ON for weeks---no joy.

Wondering if a reboot might solve it.
John
 

Deadhead1971

Instant-On Survivor
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Dec 7, 2014
2,403
19
47
Central NC
#7
Thanks all-- I've had All Threat ON for weeks---no joy.

Wondering if a reboot might solve it.
John
I don’t have an R3 so I don’t know, is there a turn GPS off setting? That’s what you’re trying to do I think is not display that when there are multiple alerts.

Have you done a factory reset as the first step?
 

JmsWms

Old enough to know better
Beginner User
General User
Newly Registered
Jan 16, 2017
73
10
Tennessee
#8
I would reload the firmware and do a factory reset.
 

btmgov

What's a PSL??
Premium Member
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Jan 3, 2018
547
0
Central Florida
#9
I don’t have an R3 so I don’t know, is there a turn GPS off setting? That’s what you’re trying to do I think is not display that when there are multiple alerts.

Have you done a factory reset as the first step?
There is a setting to disable GPS on the R3, but this would not effect the functionality of All Threat as it is just displaying the number of signals it is detecting.
 

btmgov

What's a PSL??
Premium Member
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Jan 3, 2018
547
0
Central Florida
#10
Thanks all-- I've had All Threat ON for weeks---no joy.

Wondering if a reboot might solve it.
John
Not to sound like I am talking to down to you at all, but are you absolutely positive that you have been in the presence of multiple signals at the same time? I also owned my R3 for quite a while and never saw (noticed) the All Threat box. I even posted on here about it at the time. I finally dialed all my bands to 100% and turned on X band while I was sitting in a shopping plaza and my All Threat immediately came up and was maxed out with two separate X band alerts and one K band alert.
 

Got Jeep

Be Prepared
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Dec 2, 2017
1,173
9
Metro Detroit , MI
#11
Factory rest couldn't hurt. Remember All Treat is off by default.
Instead of local LEO lot try shopping center doors for multi threat testing.
 

G39x

Huntin' Rabbits
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Nov 1, 2016
381
0
Nashville, TN
#12
What about speed muting? Does that hide alerts based on your speed setting? I would post your settings so we can understand what’s going on
 

420smoke

PSL +5
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Jun 4, 2016
376
1
Edmonton
#13
Make sure you have all bands on if your just running ka or k it's rare to see it.

Posted from my SM-G930W8 using the RDF Mobile App!
 

LexusISF

Premium Member
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Jun 11, 2017
2,403
10
Vancouver, B.C.
#14
I have an R3 and use the speed displayed on the left, which prevents multiple threats display (wish it did) Did u get this woking?
 

Got Jeep

Be Prepared
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Dec 2, 2017
1,173
9
Metro Detroit , MI
#15
I have an R3 and use the speed displayed on the left, which prevents multiple threats display (wish it did) Did u get this woking?
- You sure you have that right ? My R3 displays the speed on the Left AND then changes to All Threat when multiple signals are detected.
 

LexusISF

Premium Member
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Jun 11, 2017
2,403
10
Vancouver, B.C.
#16
Your are right, what I meant to say is, when driving with the speed displayed (with my car my speedo is hard to see with the wheel tiltled down) and all threat on, when you get an alert the speed is then overlayed with the alert info. So when that happens, my ask was for the speed to continue to be display when an alert is received so I can see my speed at specific time. Hope that makese sence.
 

Got Jeep

Be Prepared
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Dec 2, 2017
1,173
9
Metro Detroit , MI
#17
Gotcha. Makes sense now.
 

LexusISF

Premium Member
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Jun 11, 2017
2,403
10
Vancouver, B.C.
#18
Thanks. That is just my personal ask and know they cant accomodate everything. The unit is awesome so happy with it, saved me lots of times :)
 

JRW

Premium Member
Premium Member
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Mar 21, 2018
264
0
64
Southern NJ
#19
Thanks to all:

A factory reset fixed the issue.I had even gone back and followed Vortex's early video setup-- no luck.

I had tried everything recommended--strange things was that I had returned my original R3 for low Ka sensitivity--it ALSO wouldn't "seem" to indicate multiple alerts--they replaced it with one which at minimum equaled my RLO.for Ka range.

But a factory reset IS what solved the multi-alert display problem.

Thanks again, to all.
 

LexusISF

Premium Member
Premium Member
Advanced User
Intermediate User
Beginner User
General User
Newly Registered
Jun 11, 2017
2,403
10
Vancouver, B.C.
#20
What is IS ?